6. PÄIVÄ

"Uusi elämä" on alkanut jotenkin aivan liian helposti. Ei ole ollut mitään suuria mielitekoja - vielä... Ruokarytmin pitäminen on kaikkein haastavinta. Välit tahtovat väkisinkin venyä liian pitkiksi tai jopa joku ruokailu jää kokonaan välistä. Töissä rytmiä on huomattavasti helpompi pitää yllä, mutta viikonloppu oli vaikea.

Eli nyt olen pysynyt kurissa, enkä ole mitään "väärää" laittanut suuhuni. Olen jopa ollut tiukempi kuin minun alkujaan piti. Perunan olen korvannut porkkanalla, aamuleivän olen korvannut useana aamuna smoothilla. Olen itse tosi tyytyväinen ja nyt jopa nautin tästä haasteesta (ei varmasti ole pitkäaikainen nautinto).

Polarin aktiivisuusrannekkeen kaivoin naftalista ja pitkästä aikaa se koristaa rannettani. Toivon että näin saisin vauhtia liikkumiseen ja aktiivisuuteen. Hankalaa se on kun teen täysin istumatyötä ja tuntuu että töiden jälkeen aika vaan hupenee niin nopeasti että lenkit tahtovat jäädä helposti väliin. Tietenkin toivon että kun paino lähtee putoamaan niin yleinen olotilani muuttuisi virkeämmäksi. Nyt en kyllä juuri arkisin muuta jaksa kuin töissä. Halu olisi kova mutta väsymystila on välillä ihan mahdoton.

Yksi mistä koitan nyt pitää kovaa kiinni on etukäteen suunnittelu, erityisesti ruokailun suhteen. Mietin että mitä milloinkin saan syödä ja mitä teen perheelle ruoaksi.

Jotta ette nyt miettisi, että onpa helppoa tuo laihdutus... niin eihän se tietenkään niin mene. Tietenkin sitä toivoisi heti suuria tuloksia, tai edes jotain tuloksia, mutta vaaka ei ikävä kyllä liikahdakaan. Itse asiassa aamupainoni oli tänään 112,2 kg eli 300g enemmän kuin aloittaessani kuurin. Ahdistus nostaa päivä päivältä päätään ja koitan sen vaimentaa että hiljaa hyvää tulee. Kuitenkin olo tuntuu kevyemmältä (ei siis niin turpealta kuin normaalisti), vaikka toki tiedän että ei vajaassa viikossa mitään näkyvää tulosta saada aikaiseksi. Isäntäkin jo vihjaisi että olisikohan vaaka rikki, koska hänellä taas oli kolmessa päivässä paino tippunut kolme kiloa. Ja hän ei ole muuttanut ruokailutottumuksiaan.

Koitan nyt vähentää vaa'alla käyntia ja tarkoitus olisi siis kerran viikossa (perjantai aamuisin) käydä vaa'alla tarkastamassa tilanteen.